adresa

Kavárna Koncept 0, Donská 3, Praha 10

neděle 25. března 2012

FÉROVÉ BOTY - jarní zamyšlení nad letními botkami



V roce 2006 americký cestovatell Blake Mycoskie na svých cestách zjistil, že mnoho dětí v Argentině a v rozvojových zemích nemělo ještě nikdy na svých nohách žádné boty a založil společnost TOM’S Shoes: při zakoupení jednoho páru bot zákazník „zakoupí“ i jeden pár bot, který je darován jednomu dítěti v nouzi. Aneb, jak zní slogan firmy One for One – jeden pro jednoho. 


...k jarnímu zamyšlení nad nadcházejícím létem - koupit cool botky (dámské, pánské, dětské) a k tomu obout bosé dítě! Navíc jsou fakt krásné, nemyslíte? 
http://www.toms.com


případně německý amazon, kde jsou i výprodeje a zřejmě i levnější doprava:

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dshoes&field-keywords=Toms&x=0&y=0#/ref=sr_pg_2?rh=n%3A355006011%2Ck%3AToms%2Cp_4%3ATOMS&page=2&bbn=355006011&keywords=Toms&ie=UTF8&qid=1332705359




středa 14. března 2012

Galerie umění pro děti


V Praze se otevře Galerie umění pro děti

Nově vznikající Galerie umění pro děti se otevře v prostorách historického domu Franze Kafky v centru Prahy. Umělecká tvorba a dětská imaginace se pro veřejnost otevře 15. března. První výstava se zaměří na recyklaci. Pravidlo "Nedotýkejte se" tam však platit nebude.
Dobrá zprávy pro všechny uměnímilovné rodiče a jejich děti!
Jen pár kroků od Staroměstského náměstí vzniká konečně  prostor, ve kterém budou hrát hlavní roli umělecká tvorba pro děti a jejich imaginace. Nová Galerie Umění pro děti otevře své brány už zanedlouho,  15. 3.,  a to výstavou na téma Umění v recyklaci.
Tato galerie bude jedinečná tím, že v ní nikde neuvidíte zákaz Nedotýkejte se!, ale výzvu přesně opačnou: Děti, vnímejte exponáty všemi smysly a dotvářejte je podle své představy! Vystavená díla totiž nebudou mít definitivní podobu. Jsou koncipována tak, aby na nich děti dále pracovaly, prožily si použitý materiál, zkusily si samy tvořit a rozvíjely náměty umělců svou fantazií.
Víkendové kurzy
24. 3.  Sny o moři – Akvarel s Kateřinou Suškovou
Děti od 5 do 11 let se mohou přenést do světů pod mořem prostřednictvím techniky akvarelu pod vedením Kateřiny Suškové, která se věnuje této technice, ilustraci a dětem již dlouho jak soukromě, tak pod záštitou různých institucí (aktuálně GHMP, DOX, VSUP, S dětmi v Praze).
31. 3.  Hrdinský komiks s Michalem Chodaničem
Děti si s ilustrátorem a kreslí autorský komiks s vlastním hrdinou či vlastní hrdinkou. Dozvědí se, jak správně vymyslet příběh, načrtnout scénář a vyzkouší si možnosti kresby, kterou lze v komiksu použít (kresba na papír tuší, pastelkami, fixami a temperami). Domů si odnesou vlastní komiksový příběh. Zároveň se děti seznámí ukázky z legendárních komiksů pro děti.
Během víkendových dní se u obou workshopů konají se dva oddělené kurzy: Dopolední od 10.00 do 12.00, odpolední 14.00-16.00 (více na www.sdetmivpraze.cz).
Kurzy pro rodiče s dětmi
Dopolední tvořivé dílny pro rodiče s dětmi  od 2 let. (Konají se od 20. 3. pravidelně každé úterý a pátek 9.30 – 11.00)
Galerie umění pro děti, Nám. Franze Kafky 24/3, Praha 1, otevřena od 15. 3. 2012.
Více o tvůrčích dílnách na www.sdetmivpraze.cz, o aktuálním programu galerie na www.gupd.cz, místo v uměleckých workshopech si můžete rezervovat na mailu umeleckeworkshopy@gmail.comnebo na telefonu 725483489 (raději  sms).